Minden ember kutatja mit tartogat az élet számára, mi lehet a cél, az elrendelés. Van e eleve elrendelés? Milyen eredményeket ért el a múltban, azt hogyan hasznosíthatja a jelenben, és hogyan profitálhatna belőle a jövőben... Egyáltalán van e jövője. Ez utóbbi kérdést tesszük fel a legritkábban. Hisszük, akarjuk hinni, hogy jövőnk és utunk véget nem érő utazás. Ha mégis szembesülünk ezzel a kérdéssel, egyetlen pillanatra ráeszmélünk, hogy életünk ösvénye véges lépésszámmal teljesíthető, akkor az emberek jól elkülöníthető csoportokba oszlanak. Lesz, aki legyint, és nemes egyszerűséggel ignorálja a helyzetet. Lesz, aki magába roskad, és hosszú idő után talája csak meg újra önmagát. Megint mások túlvilági lehetőségeket mérnek fel, hogy mely vallás, vagy filozófia útján az egyéntől függ. És lesz aki zavart lesz... mi lehet az igazság?

Agyunk ragaszkodik a valósághoz, tudatunk élni akar, lelkünk (legyen az bármi is) túlélni szeretne. Ebből keveredik ki az egész, agyunk fizikai korlátainak tudatában felméri, ha meghalunk: elmúlunk. Emlékeink, érzéseink, hitünk, tudásunk elenyészik az alatt a hat perc alatt amíg agyunk oxigénhiányos állapotában "tönkremegy". Tudatunk, leginkább ragaszkodik az élethez. Élni szeretnénk, sokat, sokáig, a családunkkal, a barátainkkal, az emlékeinkkel, az érzésünkkel. Lelkünk pedig, bármi áron túlélni, ha reinkarnálódva, akkor úgy, ha menny és pokol akkor úgy, ha szellemként akkor úgy... csak túlélni.

Szerencsére naponta nem találkozunk ezzel a problémával, tehát bátran tervezzük utunkat, jövőnket, egymás jövőjét. Bízva abban, hogy napunk holnap is felkel, és terveink beteljesülnek.

Ebben a jövőtervezésben bújik meg önmagunk keresése is. Fizikai igényeink, céljaink mellett, más lelki szférákat akarunk elérni. Ki - ki mást és mást. Ki elismertséget keres, ki anya szeretne lenni, ki csak egyszerűen az élet értelmét kutatja. Miért küldtek a földre? Miért vagyok itt? Miért vagyok ilyen? Miért ilyen az életem? Hasonló kérdések, más - más megfogalmazásban...

Az örök egyetemes kérdés, amelyre mindenki más-más választ talál... Mi az élet "értelme" ?

Vajon nem maga az út keresése az élet értelme?

Nekem van elképzelésem miért vagyok a Földön. Te tudod miért vagy itt?

Szerző: Lord_M_  2010.05.30. 23:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radish.blog.hu/api/trackback/id/tr532043596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása