A Japánban történt események sorozata, a földrengésben és szökőárban meghalt emberek százai, ezrei előhívják az emberben lakozó együttérzést, segítőszándékot. Ha személyesen nem is vehetünk részt a katasztrófa sújtotta övezetben lévő embertársaink megsegítésében áttételesen mégis megtehetjük azt. Számtalan szervezet és csapat indult, vagy épp indul a térségbe segíteni, túlélőket keresni, illetve adományokat gyűjtenek.

 

Segítsünk nekik mi is, ha többel nem is, pár száz forinttal, egy pizza, vagy egy mozijegy árával... nekünk nem sok, de sok kicsi sokra megy alapon, gyógyszer, élelmiszer, ivóvíz lehet sok szerencsétlenül járt japán ember számára.

 

Amikor a vörös-iszap tározó gátja átszakadt, japánban élő diákok szerveztek gyűjtést a magyaroknak, álltak ki az utcára, mutogatták az itthon történt katasztrófa képeit így szerezve adományt egy kis kelet európai országnak (nekünk). Olyan gesztus ez, amely nem maradhat viszonzás nélkül, akkor amikor náluk csap le a természet, és sodor el autót, házat, gyerekeket, családokat.

 

Alant információk az esetleges adományokhoz (forrás: index.hu):

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is gyűjtést hirdetett a földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére. Pénzadományokat az alábbi bankszámlára fizethetnek be: 11784009-20005320. (MTI)

A Magyar Református Szeretetszolgálat orvosokat és pénzt küld Japánba. Egyúttal adománygyűjtést indítottak a bajbajutottak megsegítésére. Az adományokat a következő számlaszámra várják: 10702019-85008898-51100005 (MTI)

(bár az orvoscsapat a radioaktív sugárzás miatt valószínűleg mégsem utazik ki)

Szerző: Lord_M_  2011.03.15. 16:33 Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa japán földrengés cunami adományok

A bejegyzés trackback címe:

https://radish.blog.hu/api/trackback/id/tr272741882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása